Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@21:45:45 GMT

انصراف اتریش از ساخت بیمارستان‌ تأمین اجتماعی

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۵۴۰۸۴

انصراف اتریش از ساخت بیمارستان‌ تأمین اجتماعی

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سال 1386 بود که محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور وقت ایران در قالب سفرهای استانی به شیراز آمد و خبر از ساخت بیمارستان 320 تخت‌خوابی تامین اجتماعی در مرکز استان فارس داد.

این تصمیم از آنجا در هیئت دولت به تصویب رسید که استان فارس با وجود آنکه قطب پزشکی جنوب کشور به شمار رفته و بیش از 2 میلیون بیمه‌شده تامین اجتماعی دارد، اما تنها دارای یک بیمارستان مِلکی است و بیمه‌شدگان مجبور هستند خدمات خود را با هزینه‌های بالاتر از بیمارستان‌های طرف قرارداد دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این پروژه تا رنگ‌وبوی عملیاتی به خود بگیرد چندسالی گذشت تا آنکه در سال 90 زمینی به مساحت 25 هکتار در بلوار حسینی‌الهاشمی برای اجرای این پروژه در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار گرفت و در سال 91 هم عملیات تسطیح زمین انجام شد. اما یک سال بعد محمود احمدی‌نژاد جای خود را به حسن روحانی داد تا توپ در زمین دولت تدبیر و امید بیفتد.

*وعده یک‌هفته‌ای!

وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی که حالا با آمدن رئیس‌جمهور جدید تازه‌نفس شده بود، از آنجا که ساخت این بیمارستان برای استان فارسی‌ها بسیار حائزاهمیت بود و مردم می‌توانستند تمام خدمات درمانی را در این بیمارستان مِلکی به صورت کاملاً رایگان دریافت کنند، از همان ابتدا بر وعده احداث بیمارستان تامین اجتماعی تاکید کرد.

علی ربیعی که در اردیبهشت‌ماه 93 برای معارفه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس به شیراز سفر کرده بود، حتی وعده یک‌هفته‌ای داد و گفت: «موضوع تامین و پرداخت هزینه و اعتبار این پروژه را با همراهی هیات مدیره تامین اجتماعی همین هفته به سرانجام رسانده و تصویب خواهیم کرد.»

اما 5 سال گذشت و در عمل هیچ اتفاقی صورت نگرفت تا آنکه در فروردین‌ماه 1395 برای نخستین‌بار نام شرکت اروپایی وامِد (VAMED) در رسانه‌های ایران ضریب پیدا کرد؛ مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری خانه‌سازی ایران که متولی احداث بیمارستان‌های تامین اجتماعی است راهی کشور اتریش شده و خبر از انعقاد تفاهم‌نامه برای ساخت بیمارستان تامین اجتماعی شیراز با شرکت «وامد» به‌عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ و معتبر بیمارستان‌ساز جهان داد.

 

محمدعلی مقدس‌زاده در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری با شرکت اتریشی وامد گفته بود: «این تفاهم‌نامه به منظور ساخت دو بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی در شهرهای شیراز و تبریز میان شرکت سرمایه‌گذاری خانه‌سازی ایران و شرکت وامد اتریش به ارزش تقریبی 200 میلیون یورو به امضا رسیده و هر دو پروژه با استفاده از فاینانس خارجی اجرا خواهد شد.»

*نقطه عطفی که جوش نخورد

10 ماه بعد و در بهمن‌ماه سال 95، معاون درمان سازمان تامین اجتماعی یک گام جلوتر گذاشت و با تعریف و تمجید از شرکت وامد به‌عنوان یکی از بزرگترین سازندگان بیمارستان در کشورهای مختلف جهان که تاکنون بیش از ٧٢٠ بیمارستان و مرکز درمانی را در اروپا احداث کرده است، همکاری با شرکت وامد را «نقطه عطف» عنوان کرد و گفت: «انعقاد این قرارداد نقطه عطفی در تاریخ بیمارستان‌سازی کشور و تامین اجتماعی به شمار رفته و این اقدام شروع همکاری با طرف خارجی تلقی می‌شود.» 

مقامات ارشد سازمان تامین اجتماعی رفته‌رفته به وعده اروپایی‌ها بیشتر دل‌خوش کردند و کم‌کم از کلیدواژه‌هایی همچون «اولین بیمارستان هوشمند ایران» و «نخستین بیمارستان نسل پنجم کشور» استفاده کردند تا اهمیت بیمارستان تامین اجتماعی شیراز را بیش از پیش یادآور شوند.

 

ازجمله مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری خانه‌سازی ایران که از خبرنگاران دعوت کرد و با بیان اینکه برجام اتفاق خوبی بود که نه فقط در حوزه سیاسی، بلکه در حوزه اقتصادی هم دستاوردهایی داشت، به انعقاد قرارداد با شرکت اتریشی وامد اشاره کرد و گفت: «اکنون به سوی ساخت بیمارستان‌های نسل پنجم می‌رویم. بیمارستان شیراز از نسل این بیمارستان‌ها است که به لحاظ مصرف بهینه انرژی و موادی که در ساخت به کار رفته می‌شود متفاوت بوده و ارایه خدمات در این بیمارستان‌ها با سهولت بیشتری انجام می‌شود.» 

*دل‌خوش به وعده چشم‌آبی‌ها

حالا صفحات تقویم ورق خورده و از فروردین 95 که خبر انعقاد تفاهم‌نامه با شرکت اتریشی منتشر شد دو سال می‌گذرد، اما مسئولان دولت بجای آنکه از تعلل و تاخیر دوساله در اجرای پروژه کمی تردید کنند، همچنان به وعده‌های اروپایی‌ها خوش‌بین هستند.

 

علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی که در فروردین‌ماه 97 به استان فارس سفر کرده بود، در جمع خبرنگاران تصریح کرد: «عملیات اجرایی بیمارستان 320 تخت‌خوابی تامین اجتماعی شیراز امسال آغاز می‌شود» و سیدتقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور هم که در این سفر وزیر کار را همراهی می‌کرد، این خبر را تایید کرد و افزود: «با ساخت این بیمارستان خدمات بستری سازمان تامین اجتماعی در استان فارس به 2 برابر افزایش می‌یابد.»

جالب آنکه نه فقط مسئولین دولتی، بلکه برخی نمایندگان مجلس هم از ساخت بیمارستان‌های تامین اجتماعی توسط اروپایی‌ها اطمینان خاطر داشتند. از جمله عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اردیبهشت‌ماه امسال با اشاره به سفر خود به کشور اتریش گفت: «اتریش برای ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی شیراز هیچ مشکلی ندارد و کاملاً آماده ساخت این بیمارستان است. اگر سازمان تأمین اجتماعی به این نتیجه رسیده باشد که منافعش از قِبَل ساخت این بیمارستان در شیراز تأمین می‌شود، شرکت خارجی آماده کار است.»

*عاقبت اعتماد به اروپا

اما تنها یک ماه پس از این گفته‌های رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، مسعود رضایی نماینده مردم شیراز در خانه ملت و عضو همین کمیسیون در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس از کنار کشیدن شرکت اتریشی از ساخت این بیمارستان خبر داد.

مسعود رضایی گفت: پس از لغو برجام توسط آمریکا و تعللی که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد، شرکت اتریشی از ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی شیراز خود را کنار کشید.

 

وی در خصوص دلایل این انصراف افزود: متأسفانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی شیراز کوتاهی کرد و با از دست دادن زمان و به درازا کشیدن کار، با مطرح‌شدن بحث لغو برجام توسط آمریکا، این شرکت نیز از ساخت بیمارستان امتناع کرد.

رضایی بار دیگر بر بدعهدی اروپایی‌ها تأکید کرد و گفت: همان‌گونه که قبلاً نیز گفتم اروپا هرگز منافع بی‌شمار خود با آمریکا را فدای رابطه با ایران نخواهد کرد و این قضیه در مورد بیمارستان تأمین اجتماعی شیراز نیز صدق می‌کند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آن‌قدر تعلل کرد که قضیه لغو برجام توسط ترامپ پیش آمد و پس‌ازآن شرکت اتریشی نیز خود را کنار کشید.

*دریافت خدمات رایگان، شاید وقتی دیگر

به گزارش خبرگزاری فارس، اهمیت ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی شیراز ازآنجاست که تمام خدمات درمانی این بیمارستان برای افرادی که دارای دفترچه بیمه تامین اجتماعی باشند رایگان است و این مهم برای قشر ضعیف جامعه که از پس هزینه‌های سنگین درمان و اعمال جراحی برنمی‌آید، یک فرصت بی‌نظیر به شمار می‌رود که متأسفانه تا به امروز در ساخت آن تعلل شده است.

حال باید دید با توجه به بدعهدی آمریکایی‌ها در برجام و پیدا شدن نشانه‌های بدقولی رفقای آمریکا که نمونه بارز آن در ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی شیراز هویدا شد، آیا بازهم مسؤولان امر ساخت این بیمارستان را به شرکت‌های خارجی می‌سپارند یا با درس گرفتن از گذشته، شرکت‌های توانمند داخلی را برای این گزینه انتخاب می‌کنند؟

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۴۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم+ فیلم

به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی آبادی در مصاحبه با صدا و سیما با اشاره به موضوع واردات اتوبوس و کشنده، گفت: امروز در تولید کشنده و اتوبوس نیازمند خارجی نیستیم بلکه نیازمند تأمین هزینه‌ها و زمان هستیم اما گاهی به بهانه تأمین مالی و گاهی به بهانه اینکه فوری نیاز داریم، واردات صورت می‌گیرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چگونه باید جلوی بهانه‌جویی‌ها را گرفت، تاکید کرد: به هر حال هر بار به دنبال بهانه هستند تا راهی پیدا کنند و به منفعت برسند.

وزیر صمت ادامه داد: در حال حاضر یکی از بهانه‌های مهم این است که تأمین کنندگان خارجی مایل به تأمین مالی هستند، بنابراین ما باید این بهانه‌ها را از بین ببریم و روش‌هایی را برای تأمین مالی و مشارکت دادن مردم در این امر پیدا کنیم تا با این بهانه‌ها به سمت خارجی‌ها نرویم.

علی آبادی عنوان کرد: یکی دیگر از بهانه‌ها این است که گاهی اعلام می‌کنند تعداد زیادی دستگاه آن هم به صورت فوری نیاز دارند؛ در حالی که اگر این موضوع را از قبل به تولیدکننده بگوییم تولیدکننده هم نسبت به تولید محصول مذکور اقدام می‌کند.

وی گفت: متأسفانه این مساله وجود دارد اما به هر حال ما به دنبال رفع آنها هستیم.

‌ کد خبر 6096985 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) چرا دولت سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی را اجرا نکرد؟
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم+ فیلم
  • آرزوی سه ساله تامین زمین در طرح نهضت ملی مسکن شیراز
  • عرضه به هنگام زمین و تأمین اعتبارات برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟